top of page

Ungdommen til topps i Pers Open

Når finalespillet var ferdig var det Malin Johnerud Schau (16) fra Løkka BK og Sindre G. Flaget (17) fra Hallingkast BK som gikk seirende ut i Pers Open forrige helg.

Det var turneringshelg forrige uke, og flere steder i Norge ble det spilt turneringer. Ett av disse stedene var på Pers Hotell i Gol, hvor samtlige både eldre og yngre spilte. Her ble det spilt 6 serier EU innledende, 4 serier EU semifinale og 4 serier EU finale. Når alt spill var ferdig, kunne 2 ungdommer fra Løkka BK og Hallingkast BK juble, når de kom seirende ut i hver sin klasse.

OVERVELDET: Det var 16 år gamle Mali Johnerud Schau fra Løkka BK som vant Per Open forrige helg. Hun forteller at seieren var overveldne.

- Mine forventninger i forkant av turneringen var å ha det gøy og med et lite håp om å kunne prestere bra og komme litt opp resultatmessig, sier vinnere av dameklassen, Malin Johnerud Schau.

I det øyeblikket det ble klart at det var det unge talentet fra Hønefoss som vant forteller Johnerud Schau at det var en god følelse og litt overveldet at hun faktisk hadde vunnet.

- Fremover blir det å trene mot NM Klubblag i Trondheim, før det er ny turnering på Flisa i desember, sier Johnerud Schau

LOKAL VINNER

For herrene var det den lokale spilleren Sindre G. Flaget som stakk av med seieren etter å ha kvalifisert som sistemann inn til semifinalen. Noen vil nok se på HCP som grunnen til at Flaget vant, men Ungbowling minner om at HCP er der for en grunn, og bidrar til å jevne ut konkurransen.

- Forhåpningene mine var ikke veldig store i forkant av turneringen. Hit kom det spillere som både har spilt og spiller på landslaget, sier Sindre G. Flaget.

Videre forteller Flaget at når han så HCP sitt skjønte jeg at det var håp å kunne vinne, men at sannsynligheten var liten.

- Følelsen i det finalen var ferdig og jeg hadde vunnet var deilig. Hadde ikke regnet med å vinne hele greien, tenkte kanskje jeg plasserte meg mellom 5.-8. plass. Det å vinne og vite at jeg vant over landslagsspillere og tidligere landslagsspillere føles veldig godt, sier Flaget.

Fremover vil han fortsette å spille 3. divisjon, og være med på flere lokale turneringer. Flaget forteller at det mulig blir noen turneringer andre plasser, og i senere tid håper han å kunne konkurrere i 1. div.