Når en klubb samler 23 barn og unge i et rekrutteringsprogram, så kan man spørre seg, hva har Solør gjort riktig? Vi har tatt en prat med klubben om deres tiltak for å få flere barn og unge inn i idretten.
Torsdag 09. september startet Solør BK opp sitt rekrutteringsprogram «Idrett for barn og unge». Dette programmet har blant annet fått støttemidler fra NBF og fra Innlandet Bowlingkrets sitt USF. Programmet er delt inn i tre deler, Barneidrett Bowling 1, Barneidrett Bowling 2 og Ungdomsidrett. Den totale aldersgruppen som programmet dekker er fra 6 år til 18 år.
– Vi søkte støtte til barneidrett i fjor, og fikk penger fra NBF. Under dette programmet deltok det 13 barn i alderen 7 – 14 år. Så begynte vi å bygge videre på dette programmet og utvidet aldersgruppen. Det resulterte i «Idrett for barn og unge» programmet som nå skal gå fra september i år til mai 2022. Her har vi totalt 23 deltakere i alderen 6 til 16 år, forteller klubben’s leder Jørgen Mathiesen.
Hva gjør dere i et slikt program?
– Så programmet er delt inn i samlinger, og totalt er det 32 samlinger som de kan delta på. Deltakerne betaler en liten startsum som dekker alle samlingene + trøye. Vi har stort fokus på at de skal ha det gøy, samtidig som de som ønsker å bli enda bedre skal få muligheten til det. Det som er vårt første fokus er hvordan slippe kulen riktig, så det blir en del sluttposisjons øvelser. Hver samling avsluttes alltid med en konkurranse, og her ser vi virkelig gleden hos barna. Den konkurransen vi bruker er kortspill. Vi deler da gruppen inn i to lag, en gruppe som har svartekort og en som har rødekort. Så må de få ned et visst antall kjegler for å trekke et kort. Ved fylt rute eller Strike kan de trekke flere kort. Det laget som får alle sine kort vinner, sier Mathiesen.
Hva er målet med programmet?
– Målet er helt klart at de ønsker å fortsette og en dag spille bowling aktivt i klubbe. De er unge, og har mange år på å bli gode, og jeg har tro på at vi nå har en ny gruppe juniorer som en dag skal spille NM og kanskje EM. Det som er hovedmålet er at vi skal kunne tilby et alternativ til fotball og håndball. At vi skal kunne gi lokalsamfunnet et idrettstilbud, og vise at bowling er en idrett ikke bare en aktivitet, sier Mathiesen.
Hvordan klarte dere å få med så mange?
– Det er jo det store spørsmålet, men vi har vært på både lokale medier, skolene i alle tre Solør-kommunene. Det var først når skolene delte informasjonen videre til foreldrene vi så at påmeldingene rant inn. Det er viktig å være på, ikke bare gi opp. Det gikk en uke og vi hadde fått 15 nye påmeldinger. Jeg tror alle klubber har mulighet til å gjøre det vi har gjort, så lenge de legger ned ressurser og tid i det.
Hvordan finansierer dere programmet?
– Så programmet er fullt dekket at støtte fra tre ordninger, samt startavgiften som deltakerne betaler. Så for klubben må vi bare sette av tid til 32 dager å være sammen med deltakere. Så dette er noe alle klarer å få til, og jeg tror ikke det skal stå på økonomien til klubbene. Så jeg ønsker å takke NBF, Innlandet Bowlingkrets og Sparebankstiftelsen DNB for penger til dette prosjektet, sier Mathiesen.
Comments