top of page

Økning i antall deltakere - NM Ungdom 2022

Til årets NM Ungdom er det en økning i antall deltakere, fra 40 i 2021 til 50 i år. NM Ungdom skal i år spilles i Trondheim, og Centrum Bowling.

- Antallet deltakere til årets NM Ungdom viser at norsk bowling er på vei tilbake fra flere år med pandemi. Det var en økning på Sommerleiren med 12 deltakere, og nå med 10 deltakere på NM ungdom. Det er en gledlig økning i antallet, sier leder i Ungbowling Jørgen Mathiesen.


Mathiesen understreker alikevell at lokalsjonen for årets NM kan ha noe å si på deltakerantallet.


- Lokasjonen for et mesterskap er veldig viktig for antall deltakere som blir med. I fjor ble NM Ungdom spilt i Haugesund, noe som utgjør lange reiseveger for mange. Trondheim er noe med sentralt, og mer på midten for mange. Eksempel på at lokasjon har noe å si er når NM singel/dobbel gikk i Tromsø i 2015 så deltok 187 stk, mens året etter på Hønefoss deltok 296, forteller Mathiesen.


Ungbowling ser en betydelig bedre innsatts i flere klubber rundt om å landet når det kommer til rekkrutering. Det er flere og flere klubber som prøver nye tiltak for å rekrutere ungdom.


- Jeg tror det størte bidragsyteren til at NM Ungdom i år har flere deltkaere er at klubbene rekkrutere mer enn før. Det finnes flere navn jeg skulle sett på deltakerlisten, som ikke står der. Det må i bunn og grunn bety at flere nye navn kommer på listen, sier Mathiesen.


Mathiesen og resten av Ungbowling håper at klubbene fortsetter jobben med å rekrutere nye, og at de er klare til å bistå om de skulle trenge det.
59 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page