top of page

Årets Junior NM er ferdig!

Årets junior NM er nå ferdig, og vi takker alle for deltagelsen!


Yngre gutt var først på plass klokken 9:00 tidlig søndag til å spille Round-Robin finale. Før finalen begynte, lå 3 personer relativt jevnt og klar til å sloss om gull medaljen. Magnus Haram Mittet lå best an til å stikke av med seieren fra starten av, og spilte jevnt på rundt 210 på de første 4 kampene, og vant totalt 4 av 5 kamper. Men dette var dessverre ikke nok til å vinne over fjorårets mester.


Mathias Danielsen Otting lå bak Magnus hele veien fram til de siste to seriene, da Mathias slo til med to serier på over 240! Han vant også 4 av 5 kamper, og vant med 29 pinner! Hadde Mathias tapt en kamp til så hadde gullmedaljen gått til Magnus fra Orkla, men han klarte akkurat å klore seg i mål, og tar dermed med seg enda en seier hjem til Molde.Tredje plassen gikk til nykommeren Cornelius Strømmeli Bråthen fra Glåmdal BK, som endte på 3072 poeng og stakk av med bronse medaljen i sin første turnering! Vi gratulerer og følger med på utviklingen videre!


Samtidig som de yngre guttene gjorde seg ferdig, spilte de yngre jentene sin finale. Fordi det bare var 3 jenter påmeldte, ble det en stegfinale istedenfor en Round Robin finale. I første steg møtte Emilie Marie Aas fra Orkla, Madelen Thorsrudhagen Danielsen fra Molde hverandre. Etter litt opp og ned, klarte Madelen og ta seieren i første steget, 21 pinner foran Emilie på 145 poeng.


I siste steget ble det 2 kamper mellom Madelen, og Mia Linnea Waldahl Lillegjære fra Orkla, der total summen fra de 2 seriene avgjør hvem som vinner, og hvem som kommer på andre. Madelen gjorde en god start med 158 pinner, på en serie der Mia ikke fikk det helt til og endte på 111. Neste serien ble litt jevnere, med Mia på 155 pinner, mens Madelen spilte 163 som gjorde at hun stakk av med seieren!


Etter de yngre guttene og jentene hadde pakket sammen kulene sine, så var det på tide med klassen for eldre gutter. Fra semifinalen lå Henrik Svartholt best an til å vinne, med Andreas Engan Aas og Maruis Olsen Woxen under 70 pinner bak. Henrik holdt på sin ledelse og klarte til å med å øke den til 126 pinner fram til siste serien, som gjorde at han ble nummer 1 og tar med seg en gull medalje hjem!


Kampen for sølvet varte hele finalen, der Andreas og Marius byttet på å spille høye serier gjennom finalen. Høyeste serien gikk til Andreas med 255 pinner, men dette var ikke nok til å ta sølv medaljen, i alle fall ikke alene. Både Andreas og Marius klarte faktisk å ende opp på 3702, som gjorde at de begge fikk ta med seg en sølvmedalje hjem!I klassen eldre jenter ble det også en stegfinale, der Jenny Mathiesen fra Solør og Sanne Ørdal fra Oslo møtte hverandre 2 ganger. Jenny har storspilt gjennom hele mesterskapet, og sparte ikke på kruttet i finalen. Første serien skaffet hun 248 poeng, og lå allerede da ett greit stykke foran Sanne, men hun ville vise hva hun kan! Så hun økte på med enda en knall serie på 256, og da ble Jenny Mathiesen vinneren i klassen eldre jenter, og tok med seg en gullmedalje for 5. år på rad!I løpet av mesterskapet så hadde vi også en som fikk seg en ny rekord, som ble også høyeste serie gjennom hele mesterskapet. Lars Herstadhagen gjorde en kjempestart i semifinalen og klarte å få seg en velfortjent 300 serie! Dette måtte også selvfølgelig markeres på premieutdelingen!


Alle resultatene kan dere finne her, og vi takker Glåmdal BK for ett minnerikt norgesmesterskap!

20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page